Medicinska nyheter

Läs de senaste medicinska nyheterna från de stora svenska medicinska tidningarna Läkartidningen och Dagens Medicin med ständig uppdatering. Klicka på rubrikerna för att se de fem senaste medicinska nyheterna från respektive tidskrift.

Tips: Spara den här sidan som en favorit i din webbläsare och besök den dagligen så är du alltid uppdaterad med de senaste medicinska nyheterna!

 • Så skapas friska arbetsplatser
  Hur skapar man en arbetsplats med bra arbetsmiljö? Ett bra ledarskap är nummer ett, enligt Eva Vingård, professor i arbets- och miljömedicin.
 • Fel ben opererades efter ofokuserad »time-out« 
  En ofokuserad genomgång inför operationen och irritation mellan operationspersonalen ledde till att en patient opererades i fel ben. Nu kritiseras operatören och vårdgivaren. (IVO 9.2-54738/2012)
 • Öppna data viktig pusselbit i framtidens forskningsmetod
  Forskningsdata är grunden för vårt vetenskapliga kunskapsbygge. Men alltför ofta går de inte att få fram. Vetenskapsrådet föreslår att alla data ska publiceras öppet, vilket är bra. Men framför allt b …
 • Dags att integrera våra utländska kollegor
  I dag studerar nästan 3 000 svenskar medicin utomlands, en siffra som ökat kraftigt om man jämför med för 10 år sedan då den var 700. Det är hög tid att landstingen och läkarkollegiet verkar för att i …
 • Ebola nu samhällsfarlig sjukdom
  Regeringen har beslutat att ebola ska klassas som samhällsfarlig sjukdom. Beslutet öppnar för fler skyddsåtgärder.

Se även:

Internationella medicinska nyheter

Skriv ut den här sidan