Medicinska nyheter

Läs de senaste medicinska nyheterna från de stora svenska medicinska tidningarna Läkartidningen och Dagens Medicin med ständig uppdatering. Klicka på rubrikerna för att se de fem senaste medicinska nyheterna från respektive tidskrift.

Tips: Spara den här sidan som en favorit i din webbläsare och besök den dagligen så är du alltid uppdaterad med de senaste medicinska nyheterna!

Läkartidningen

Dagens Medicin

 • Vill göra norska ambulanser lagliga
  Norska ambulanser bryter mot svenska regler när de rycker ut på den svenska sidan av gränsen. Nu vill den norska regeringen att Sverige löser problemet. 
 • Dostvist avgörs i högsta instans
  Högsta Förvaltningsdomstolen ska titta på hur det gick till när Stockholms läns landsting förlängde dosavalet med Apoteket AB. 
 • ”Skolhälsovården är ojämlik”
  Stora skillnader i förskrivningen av adhd-läkemedel väcker debatt om ojämlik vård. Dagens Medicin Agenda bjöd in till paneldiskussion under adhd-dagen. 
 • Dags för åtgärdsplan mot narkotikadödlighet
  Regeringen ger i uppdrag till Socialstyrelsen att ta fram en åtgärdsplan för att få ned den narkotikarelaterade dödligheten, som i Sverige är hög, jämfört med EU.
 • Antibiotikaterapi kopplas till typ 1-diabetes
  Behandlingar med vissa doser av antibiotika leder till att fler unga möss utvecklar typ 1-diabetes, enligt en ny studie i Nature microbiology som bland annat svenska forskare står bakom. 

Läkemedelsverket

SBU

Se även:

 • Internationella medicinska nyheter