Medicinska nyheter

Läs de senaste medicinska nyheterna från de stora svenska medicinska tidningarna Läkartidningen och Dagens Medicin med ständig uppdatering. Klicka på rubrikerna för att se de fem senaste medicinska nyheterna från respektive tidskrift.

Tips: Spara den här sidan som en favorit i din webbläsare och besök den dagligen så är du alltid uppdaterad med de senaste medicinska nyheterna!

Läkartidningen

Dagens Medicin

 • Gabriel Wikström: Jag kan i stora delar förstå deras oro
  I gårdagens, Svenska Dagbladet, SvD, Debatt uttryckte flera Svenska läkare oro för hur sjukvården organiseras. I dag skriver Gabriel Wikström, sjukvårdsminister, en replik på regeringen.se: ”Jag kan i …
 • Sjuksköterska avvaktade – patient dog
  Patienten hade andningssvårigheter och personal på ett boende kontaktade den jourhavande sjuksköterskan som valde att avvakta. Nästa dag avled patienten, enligt en anmälan till Ivo.
 • Trafikverket: Stängsel kan hindra självmord
  Fysiska hinder kan förhindra självmord, menar Trafikverket som sett minskade antal dödsolyckor vid järnvägssträckor som försetts med stängsel.
 • Skott på klinik i Berlin
  UPPDATERAD: En läkare i Berlin har avlidit efter att ha blivit skjuten av en patient på en klinik i Berlin. 
 • Nattklubben kan motivera till hiv-test
  Dåliga öppettider på mottagningar och rädsla för sociala konsekvenser är vanliga skäl till att män som har sex med andra män inte testar sig för hiv. Forskare har undersökt vad som ökar och vad som mo …

Läkemedelsverket

SBU

Se även:

 • Internationella medicinska nyheter